HIGH RACER Holder all time one hour world record
is leeg
Facebook
 

Spectaculaire resultaten op Classique Genevoise 22 juni 2003 Zwitserland

22 juni 2003Naar boven
Spectaculaire resultaten op Classique Genevoise 22 juni 2003 ZwitserlandOp een prachtig zonnige dag, in de Classique Genevoise, konden 400 fietsers zien hoe ligfietsen presteren tegen conventionele racefietsen. Het traject verliep over heuvelachtig terrein over een afstand van 80 kilometer in de provincie Geneva.

De eerste vijf waren allemaal ligfietsen, waarvan de eerste twee M5 Low Racers waren. Het staande record werd verpletterd, Werner de Hamer (op een Carbon Low Racer) liet de eerste racefietser 9 minuten achter zich en dat is nogal een verschil op een race van nog geen twee uur. Omdat de ligfietsers helemaal achterin de groep moesten starten, moesten ze eerst 400 andere fietsers voorbij, waardoor ze behoorlijk moesten knokken in de eerste ronde. Verder reden Werner en de meeste andere ligfietsers volledig solo, waar de andere deelnemers veelvuldig konden stayeren in het peloton. Het tijdverschil tussen de eerste racefiets en nummer 37 was dan ook kleiner dan het verschil tussen Werner en de eerste racefietser.

Seppe Hoogzaad finishte tweede op zijn Cr-Mo Low Racer en was daarmee nog altijd vier minuten voor de eerste racefiets. Derde werd Thomas Schott op zijn Razz-Fazz, vierde Charles Henry op een Birk en vijfde en laatste ligfietser voor de eerste racefietser was Vincent Pfister op een Optima Baron.

Bij de kleine foto's (van links naar rechts):

  • De man die de 3 uurs race op Cycle Vision domineert ook nu weer. Ook bergop weet Werner iedereen te kloppen.
  • Seppe Hoogezaad, tevens van het M5 team, hier in tweede positie met enkele minuten voorsprong op de nummer drie.
  • Werner de Hamer nadert de finish, negen minuten voor de eerste racefietser. Dit moet toch voor eens en voor altijd het debat ligfiets versus racefiets afsluiten!
Meer uitslagen

Voor alle uitslagen en foto's: www.classiquegenevoise.ch (in het Frans) en www.futurebike.ch (Duits) (sectie "racing", subsectie "wir berichten über rennen").
Spectaculaire resultaten op Classique Genevoise 22 juni 2003 ZwitserlandSpectaculaire resultaten op Classique Genevoise 22 juni 2003 ZwitserlandSpectaculaire resultaten op Classique Genevoise 22 juni 2003 Zwitserland
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie op deze site.© Copyright 2003 - 2023 M5 Ligfietsen / Vipers
Nieuws
Video
Modellen
M5 Lightweight bike parts
Carbon Specials
M5 Specials
Overige producten
Dealers
Waarom een M5
Wedstrijden en records
Onze klanten
Contact
Minimal Bike
2-SPOKE
Bram Moens
 Records
 Doe mee!
 EK Oostenrijk
 Battle Mountain supersprint
 Pro-Tour
 Cycle Vision 2004
 Cycle Vision 2003
 Classique Genevoise
 Suzuka Race
 Paaszondag Assen 2004
 1e en 2e plaats Annecy