HIGH RACER Holder all time one hour world record
is leeg
Facebook
 

De beste remmen ter wereld. Punt.

Naar boven
De door M5 ontwikkelde remmen zijn superlicht en remmen harder dan elke andere rem. Hoe kan dat? Onze remmen zijn ontwikkeld met de meest moderne ontwerpmethode: Computer Aided Design. Met behulp van uitgebreide computersimulaties is de rem getest op sterkte, betrouwbaarheid en gewicht. Dit zorgt voor een zeer revolutionair remdesign. Het ontwerp wordt met de high-tech computerfrees uit één blok aluminium gefreesd. Hierdoor is de rem 100 % spanningsvrij en absoluut zonder imperfecties. Het geringe gewicht van onze remmen is sensationeel: Slechts 73 gram per rem! Remmen van andere producenten zijn twee keer zo zwaar en remmen minder hard omdat de remarmen minder stijf zijn.

Inmiddels zijn de remmen sinds 2005 op de markt en er is nog geen rem teruggekomen voor garantie!!
 

Ultra lichtgewicht M5 side-pull rem

Naar boven
Ultra lichtgewicht M5 side-pull remNa meer dan een half jaar ontwikkeling en testen presenteert M5 Ligfietsen een nieuwe ultralichte side-pull rem met "spaceframe" constructie. De remmen zijn CNC gefraisd uit 7075-T6 aluminium en "Made in Middelburg".
Resultaat is één van de lichtste remmen die in de wereld verkrijgbaar is! Daarnaast is de rem ook zeer stijf. Tijdens uitvoerige duurtests met trekkrachten van 130 kilogram en meer begaven de remkabels het uiteindelijk, de remmen gaven geen krimp. Overigens wordt in de praktijk deze 130 kg nooit gehaald; een sterke kerel haalt 45 kilogram. Het wiel is dan al geblokkeerd.
Uit de testen bleek verder dat de axiale stijfheid van de remtangen (de stijfheid naar de velg toe tijdens het remmen) maar liefst 4 tot 6 maal (!) beter was dan de Shimano 105, Dura Ace en de Campagnolo Record remmen. De torsiestijfheid bij de remblokopname was gelijk bij de verschillende geteste remmen.
Afgezien van onze eigen tests zijn onze nieuwe producten ook uitgebreid getest op belasting en vermoeiing, door middel van computersimulaties.
Ook uniek is de 12 mm holle aluminium montageas met vier flenslagers waardoor een veel groter contactoppervlak en meer stijfheid ontstaat.
Onderscheid tussen de rem van het voor- en achterwiel is alleen de lengte van de M6 stelbout. Deze is demontabel, zodat uitwisseling van voor- naar achterrem zeer eenvoudig is.
Zoals te zien is op de foto's scharniert de linker remtang in de rechter remtang hetgeen eveneens voor een verbeterde constructie zorgt.
Ook op verdere details is gelet: de remkabel wordt afgeklemd door middel van twee M5 stelboutjes. De remveer is van roestvast staal en de rem zelf tenslotte is geanodiseerd.

Technische gegevens

 • Versie met korte titanium M6 draad, korte alu as en korte bracket weegt 73 gram (achterrem).
 • Versie met lange titanium M6 draad, lange alu as en lange bracket weegt 76 gram (voorrem).
 • Powerarches koppelen door een oversized ontwerp een onvoorstelbare laag gewicht aan een beestachtige stijfheid. Hierdoor worden de beste eigenschappen uit het Space Grade materiaal gehaald.
 • Powerarches grijpen in elkaar in plaats van langs elkaar te lopen zoals bij andere remmen. Nog meer stijfheid!
 • Rembereik 43 - 50 mm.
 • Voorzien van M5 titanium bout.
 • Uniek "spaceframe" constructie.
 • Door spaceframe superstijf: maar liefst 4 tot 6 maal beter dan gemiddeld! (zie metingen).
 • Volledig 7075-T6 aluminium, CNC gefraisd.
 • Hard geanodiseerd oppervlak: het materiaal zelf wordt gekleurd zonder toevoeging van gewicht.
 • Grote (dus stijve) 12 mm holle aluminium as, i.p.v. 6 mm stalen asje.
 • Lagering bestaat uit vier grote flenslagers van ieder 20 mm, daardoor zeer stabiel.
 • Roestvaststalen remveer zorgt voor een grote sterkte. Nooit meer roest op deze juwelen. Stelboutjes tevens uit roestvast staal.
 • Zeer eenvoudige (de)montage.
 • Inklemming van de remkabel door twee imbusbouten zorgt voor gemakkelijk afstellen.
 • Bijpassende blokjes leverbaar, variërend van 19 gram per twee stuks tot 26 gram per twee stuks.
 • De lichtst mogelijke remschoenhouders. Een geoptimaliseerd ontwerp dat slechts 8 gram weegt!
 • Geregistreerd model.
Ultra lichtgewicht M5 side-pull remUltra lichtgewicht M5 side-pull remUltra lichtgewicht M5 side-pull remUltra lichtgewicht M5 side-pull remUltra lichtgewicht M5 side-pull remUltra lichtgewicht M5 side-pull remUltra lichtgewicht M5 side-pull remUltra lichtgewicht M5 side-pull rem

M5 lichtgewicht side-pull brakeset: € 475,00 [In winkelwagen]

 

Impressie van onze lichtgewicht remmen

Naar boven

Remmen in diverse kleuren verkrijgbaar

Impressie van onze lichtgewicht remmenKlik op de foto's voor een vergroting en krijg een indruk van de finesses en de verkrijgbare kleuren van de M5 lichtgewicht remmen.

Verkrijgbare kleuren

 • Black as Night
 • Lip Red
 • Cool Blue
 • Silence is Gold
Copyright pictures: Richard de Bas (NL)
Impressie van onze lichtgewicht remmenImpressie van onze lichtgewicht remmenImpressie van onze lichtgewicht remmenImpressie van onze lichtgewicht remmenImpressie van onze lichtgewicht remmenImpressie van onze lichtgewicht remmenImpressie van onze lichtgewicht remmenImpressie van onze lichtgewicht remmen
 

Onze lichtgewicht remmen op Pez Cycling News

Naar boven
Onze lichtgewicht remmen op Pez Cycling NewsUitgebreid en humoristisch geschreven item over de lichtgewicht remmen van M5 Ligfietsen op Pez Cycling News, een groot opgezette internetsite met nieuws, tests en interviews op fietsgebied.

Lees het hele verhaal op www.pezcyclingnews.com
 

M5 wint European Aluminium Award 2006!

Naar boven
M5 wint European Aluminium Award 2006!Uitreiking Alu Award aan Bram Moens De deelnemers
De medewerkers van M5 Het ingezonden product

20 september heeft M5 Ligfietsen de prestigieuze European Aluminium Award 2006 in de categorie "Innovation" bij "Consumer /End products" gewonnen.

M5 deed aan deze competitie mee met een door Bram Moens ontworpen M5 side-pull rem.

De in Middelburg ontworpen en geheel in Zeeland gefabriceerde rem (fraiswerk: Machinefabriek Sturm te Serooskerke) kan zowel op lig- als racefietsen worden gebruikt.

Wat deze M5 side-pull rem zo bijzonder maakt is dat deze geheel uit 7075-T6 aluminium gefraised is volgens de Eindige Elementen Methode (Finite Elements Method, m.m.v. Holland Engineering Consultancy te Nieuwegein) wat uniek is in de fietsenbranche. Resultaat is dat deze rem niet alleen een van de lichtste, maar ook veruit de stijfste rem op de fietsmarkt is, hierbij grote gerenommeerde firma's als Shimano of Campagnolo ver achter zich latend.

Grote namen uit de Europese industrie (55 stuks) als Audi, Porsche, Lotus, Castelli enz. liet M5 achter zich door het uitermate doordachte en innovatieve ontwerp.

Dit resulteerde erin dat de jury bestaande uit verscheidene mensen uit de industrie en diverse Technische Universiteiten unaniem voor M5 stemden.

De Award Ceremony vond plaats in het Duitse Essen onder belangstelling van zo'n 1000 genodigden uit de industrie. De prijs in de categorie "Innovatie" werd uitgereikt door de eerste Duitse astronaut, dhr. Ulf Merbold.

Naast de alom bekende ligfietsen, blijft M5 zich in de toekomst verder concentreren op het ontwerpen en fabriceren van high-end lichtgewicht fietsonderdelen.

Op korte termijn zal de lijn dan ook uitgebreid worden met derailleurs, naven en crankstellen zodat men straks een complete (race)fiets van M5 onderdelen kan voorzien waardoor het gewicht van de fiets aanzienlijk kan zakken.
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie op deze site.© Copyright 2003 - 2023 M5 Ligfietsen / Vipers
Nieuws
Video
Modellen
M5 Lightweight bike parts
Carbon Specials
M5 Specials
Overige producten
Dealers
Waarom een M5
Wedstrijden en records
Onze klanten
Contact
Minimal Bike
2-SPOKE
Bram Moens
 Introductie
 M5 lichtgewicht rem
 Remschoenhouders
 Crankstel en trapas
 Voor- en achternaaf
 Velgen
 Lightweight parts dealers
 Contact