HIGH RACER Holder all time one hour world record
is leeg
Facebook
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | volgende >>
 

Eerste langere testrit met full carbon/kevlar fietsschoen een feit

13 april 2014Naar boven
Eerste langere testrit met full carbon/kevlar fietsschoen een feitEen mooie test: Aan mijn linkervoet fiets ik met de best wel lichte NIKE fietsschoen van 390 gram en rechts mijn nieuwe carbon "sok" met Speedplay X-1 cleat van 147 gram. Buitenom de perfecte pasvorm en het lagere gewicht merk ik nog iets: de kortere afstand van mijn voet tot het pedaal door de lagere opbouw... Dat is straks over wanneer ook de binnenbekleding van mijn linkerschoen klaar is.

Ik ging bij aanvang er van uit dat ik een veel te lichte opbouw had gemaakt met als idee: "versterken kan altijd nog". Nu weet ik het zeker: Onder de 100 gram in maat 47 kan ook en dat is toch wel redelijk spectaculair. Een volledig stijve en passende schoen met het gewicht van een reepje chocola...

Tot nu toe heb ik ook druk geŽxperimenteerd met allerlei sluitsystemen, gefreesde en gedraaide knopjes uit aluminium en POM (zwarte nylonsoort). Er lijkt nu iets te zijn wat er goed uit ziet, licht is en ook goed werkt want een eis was/is dat je met twee vingers de schoen kan sluiten. Een voordeel is verder dat door de pasvorm maar heel weinig "trekkracht" nodig is om te sluiten.

Bij de volgende schoenset tenslotte wordt er nog meer aandacht besteed aan de ventilatie. Dit gaat ook helpen om de schoenen SUB 100 te houden doordat er meer meshmateriaal ingezet wordt en minder carbon/kevlar.
Eerste langere testrit met full carbon/kevlar fietsschoen een feitEerste langere testrit met full carbon/kevlar fietsschoen een feitEerste langere testrit met full carbon/kevlar fietsschoen een feit
 

Veel stappen op weg naar de ultieme fietsschoen

11 maart 2014Naar boven

100% pasvorm, 145 gram in maat 47

Veel stappen op weg naar de ultieme fietsschoenIdeeŽn worden soms snel gemaakt, ze dan ook uitvoeren is van een heel andere orde...

Een van de laatste winterstop-projecten behelsde het maken van zo comfortabel en gelijktijdig zo licht mogelijke fietsschoenen. Ik liep namelijk al heel lang tegen het probleem aan van door afknelling veroorzaakte koude en/of gevoelloze voeten. Er is wel aanbod van "op maat" gemaakt schoeisel maar deze liggen niet om de hoek en zijn, weliswaar terecht, niet laag geprijsd. Er is ook een aanbod van zogenaamde "mouldbare" schoenen maar het vervormbare gedeelte beperkt zich louter tot het onnodig dikke zoolgedeelte en biedt weinig soelaas voor met name bredere voeten. In mijn geval was het breedteverschil met een standaard fietsschoen soms wel 25 mm!! Niet gek dat je voeten dan koud of gevoelloos worden...

Dus dan maar zelf aan de slag?

Belangrijk is dan je voeten af te mallen onder druk en in een houding/hoek die overeenkomt met je fietshouding. Ik heb in mijn geval een hele hoogwaardige harde gips gebruikt om in de afgemalde ruimtes te gieten. Nadat deze met korrel 800 ďgefinishedĒ waren zijn er epoxy/glasmallen van gemaakt waarin met natlaminaat de productdelen werden vervaardigd. Prepreg zou ook kunnen maar dan zou een autoclaaf het meest geschikt zijn: warmte, vacuŁm en druk. Idealer kan je je product niet maken. Echter, de schoenen zullen nu rond de 145-155 gram uitkomen wat nog maar een derde is van een standaard maat 47 schoen. Maar het allergrootste voordeel: zodra je erin schuift is daar de ultieme herkenning ďFor your feet onlyĒ!!

Er zal de komende periode nog veel tijd wegvloeien met aanpassingen/verbeteringen en innovaties voor sluitingstypes, ventilatie openingen, beschermhakjes etc. maar de basis is er in ieder geval.

Wordt vervolgd!
Veel stappen op weg naar de ultieme fietsschoenVeel stappen op weg naar de ultieme fietsschoen
 

Nieuwe carbon dragers productieklaar

28 februari 2014Naar boven
Nieuwe carbon dragers productieklaarMaldelen zijn klaar en productie vindt "gewoon" in Middelburg plaats. Prijs van deze dragers is voorlopig vastgesteld op 89 Euro.
 

En nog een ligfietsevenement: in Peer, BelgiŽ

26 februari 2014Naar boven
En nog een ligfietsevenement: in Peer, BelgiŽ
Wereldkampioen Stijn van de Maele uit Belgie op een M5 Low Racer
Gratis testen van allerlei ligfietsmodellen en een compleet wedstrijdprogramma. ligfietstestdag.net76.net/page2.html
 

Voor wie Middelburg erg ver is

21 februari 2014 

Ligfiets opstapdagen in Assen, Breda en Ede

Voor wie Middelburg erg ver is
 

M-Raceren met zijn tweeŽn in Japan

4 februari 2014Naar boven

Kazuo Miyakawa met dochter op de door hemzelf geassembleerde M5 M-Racer

M-Raceren met zijn tweeŽn in JapanZeker een deja-vu voor mezelf... Op precies dezelfde manier liftte mijn eerste Greyhound "Shatci" altijd mee tijdens lange snelle afdalingen in de Italiaanse Dolomieten.
M-Raceren met zijn tweeŽn in Japan
 

VIKINGTOUR 2014 NOORWEGEN door Bram Moens

15 januari 2014Naar boven

Het ultieme klimevenement

VIKINGTOUR 2014 NOORWEGENWe schrijven 2006 en ik had me voorgenomen om na 23 jaar wedstrijden en records te rijden de VT 2006 als mijn "laatste grote wedstrijd/uitdaging" te beschouwen...
Dat beeld werd op dat moment versterkt door het volgende: een 18-jarige deelnemer die net achter me was gefinisht in de openingsklimtijdrit hoefde bij wijze van spreken alleen maar te douchen om hersteld te zijn. Zelf voelde ik die klimtijdrit de volgende ochtend nog in mijn benen. Enig excuus voor mij: een ruim generatieverschil.

Enfin, nu is het 2014 en het plan is opgevat om dat fantastisch mooie Viking Tour-evenement nog eens te doen. Deze maal gelukkig ook met jongere M5 CHR gebruikers! Tot nu toe is het van vier personen zeker dat ze deelnemen maar als er zich nog meer ligfietsers aangetrokken voelen dan zou ik zeggen: "Meld je aan!"
Op dit moment zijn er nog rond de 80 startbewijzen te vergeven. Een lichte ligfiets en een goede conditie zijn dingen die je gaan helpen. Bekijk vooral even het parcours op de site.

Voorts: nog een ander Scandinavisch fietsevenement, Sverigetempot-2014. Ook daaraan doen reeds twee M5-ers mee met hun Carbon High Racer en ook daar zijn nog startplaatsen te vergeven.
 

Wat zijn nog meer handige dingen in carbon?

13 januari 2014Naar boven

Een lange versie schoenlepel voor de rest van je leven....

Wat zijn nog meer handige dingen in carbon?Voor mij als herniapatient is het een must....Zo'n banaal product wat schoenlepel heet maar:

Of ze knikten na verloop van tijd (staal)

Of ze scheurden gewoon (plastic)

Dus in een paar verloren uurtjes een malletje gemaakt van een flinke maat (60 cm) schoenlepel en nooit meer geknik, gescheur en gezeur!

Wat zijn nog meer handige dingen in carbon?
 

Nieuwe website van Bram's foto's, schilderingen en nog wat nu online

8 januari 2014Naar boven
Nieuwe website van Bram's foto's, schilderingen en nog wat nu online Van heel dichtbij tot heel veraf en alles wat daar tussenin zit. Veel kijkplezier

Bram Moens

www.brammoens.nl >>

 

Hele lichte carbon/kevlar drager voor M5 CHR en M5 M-Racer ontwikkeld

24 december 2013Naar boven

En wellicht ook voor andere types en merken....

Hele lichte carbon/kevlar drager voor M5 CHR en M5 M-Racer ontwikkeldAls een van de eerste nieuwe producten die de komende maanden beschikbaar komen hierbij de eerste plaatjes van het prototype wat uitgevoerd is in een nagenoeg kraakvrije carbon/kevlar uitvoering. Deze drager weegt een onvoorstelbare 125 grammen en kan met gemak een 17 ltr. M5 Toptas tot een kilo of 8 dragen. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens een heel practisch spatbord. Bevestiging vindt plaats direct aan de stoel m.b.v. 4 boutjes. Uiteraard M5...

Prijs wordt tweede helft januari bekend gemaakt
Hele lichte carbon/kevlar drager voor M5 CHR en M5 M-Racer ontwikkeld
<< vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | volgende >>
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie op deze site.© Copyright 2003 - 2023 M5 Ligfietsen / Vipers
Nieuws
Video
Modellen
M5 Lightweight bike parts
Carbon Specials
M5 Specials
Overige producten
Dealers
Waarom een M5
Wedstrijden en records
Onze klanten
Contact
Minimal Bike
2-SPOKE
Bram Moens
 Laatste nieuws
 Archief
 Zoeken
 Sponsoring
 Evenementen
 Publicaties
 Sitemap