HIGH RACER Holder all time one hour world record
is leeg
Facebook
 

Wat onderscheidt M5 van andere ligfietsproducenten?

Naar boven
 • M5 bestaat al sinds 1983 en is daarmee één van de oudste ligfietsbedrijven in de wereld en de oudste in Europa.

 • M5 bezit als enige ligfietsmerk in Europa wereldrecords, en wel 17 in getal, waaronder het prestigieuze werelduurrecord en het 100 km record. De records zijn gereden met standaard M5 Carbon Low & High en/of M5 Cr-Mo Low Racers, dus geen specials!! Als klant profiteert u dus ook hiervan.

 • Als eerste en enige ligfietsmerk tot nu toe het predikaat "Fiets van het Jaar" gehaald in een competitie temidden van alle nationale en internationale fietsmerken in fietsland bij uitstek Nederland in 1997.

 • Winnaar van de prestigieuze "European Aluminum Award" in 2006 met de M5 side-pull remmen.

 • Als eerste en enige ligfietsmerk tot nu toe de eerste plaats gehaald bij de monsterrace "Den Store Styrke Proven" in 1997, 540 km non-stop van Trondheim naar Oslo (Noorwegen).Verschil met de eerste profs op racefietsen bedroeg maar liefst 1,5 uur...Na deze zeer overtuigende zege van Bram werden ligfietsers voortaan van deelname uitgesloten!!!

 • Als enige ligfietsmerk in Europa al sinds 2000 aanbieder van volledige carbon ligfietsen.

 • M5 laat als enige ligfietsmerk ter wereld zien wat het "verbruik" is van de aangeboden modellen.

 • M5 biedt veruit het meest uiteenlopende ligfiets- en specials assortiment aan, uiteenlopend van een solo vouwligfiets via carbon fietsen tot een heuse deelbare ligtandem!

 • M5 is de originele ontwerper (1983) van het meest gebruikte ligfietsstoeltje en of we er blij mee moeten zijn of niet, maar het is ook het meest gecopieerde/gerelateerde ligfietsstoeltje ter wereld. Je hoeft niet eens nauwkeurig te kijken om te zien wat als stoelvoorbeeld heeft gediend voor nagenoeg alle Nederlandse en buitenlandse ligfietsproducenten. Door in te kopen bij plagiaatplegende producenten in o.a. Polen, Tsjechie en China wordt op die manier afdracht vermeden aan de originele ontwerper.

 • M5 maakt inmiddels meer dan 30 verschillende carbon producten. Dit is uniek in de (lig)fietswereld. Daarnaast hebben we een collectie opgebouwd van wel zo'n 100 alu CNC specials, waaronder EBS, UTA, side pull brakes,lichtgewicht naven, carbon velgen etc.etc.

 • M5 innoveert als geen ander. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar onze M5 Specials pagina.
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie op deze site.© Copyright 2003 - 2023 M5 Ligfietsen / Vipers
Nieuws
Video
Modellen
M5 Lightweight bike parts
Carbon Specials
M5 Specials
Overige producten
Dealers
Waarom een M5
Wedstrijden en records
Onze klanten
Contact
Minimal Bike
2-SPOKE
Bram Moens
 Over M5 Ligfietsen
 Meetresultaten