HIGH RACER Holder all time one hour world record
is leeg
Facebook
 

Crankstel en trapas (Nog niet leverbaar!)

Naar boven
Crankstel en trapas (Nog niet leverbaar!)Eindelijk is ie er dan na 8 maanden intensief ontwerpen, tekenen, rekenen, fraisen etc: het M5 super light crankstel van 238 gram!! En ook hierbij geldt, evenals bij onze remmen: niet alleen maar licht maar tegelijkertijd ook zeer stijf.
En we hebben weer een record gevestigd...Dit aluminium crankstel is met afstand het lichtste crankstel ter wereld!! Maar liefst 20% lichter dan het huidige lichtste crankstel, nota bene uit carbon, nl. de "THM Clavicula". En het wordt nog leuker: Dit M5 crankstel is ook nog eens 10% stijver dan voornoemd crankstel. Alles getest volgens het protocol zoals gebruikt in het Duitse blad "TOUR" nr. 7 van juli 2006, (pag. 30 t/m 33).
Het materiaal is geheel aluminium 7075-T6 met een hard geanodiseerde laag. De huidige testexemplaren zijn op basis van een 175 mm exemplaar met een BCD van 110 mm.
De bijbehorende as met cups en lagers komen op 120 gram of 140 gram (heavy duty). Eveneens alu 7075-T6 en hard geanodiseerd.

Op dit moment is het zo dat we door toedoen van een gerenommeerd laserlasinstituut uit Belgie helaas minstens 11 maanden vertraging hebben opgelopen met onze nulserie van 60 sets speciale lichtgewicht crankstellen....Wij betreuren dit ook ten zeerste maar we zijn voor sommige werkzaamheden overgeleverd aan zogenaamde "specialisten". In dit geval heeft dat voor ons vrij negatief uitgepakt zowel in tijd als in geld.

Weer een hele ervaring rijker zijn we nu overgestapt op de CMT lasmethode wat evenals laserlassen voor een minimale warmteinbreng zorgt. De totale omloop van deze las kost niet meer dan 7 seconden met een minimaal amperage.

Cranks die met dit CMT proces gemaakt zijn worden nu in de praktijk getest. De eerste testresultaten hopen wij zo spoedig mogelijk aan u te melden.

Nog niet leverbaar!
Crankstel en trapas (Nog niet leverbaar!)Crankstel en trapas (Nog niet leverbaar!)Crankstel en trapas (Nog niet leverbaar!)
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie op deze site.© Copyright 2003 - 2023 M5 Ligfietsen / Vipers
Nieuws
Video
Modellen
M5 Lightweight bike parts
Carbon Specials
M5 Specials
Overige producten
Dealers
Waarom een M5
Wedstrijden en records
Onze klanten
Contact
Minimal Bike
2-SPOKE
Bram Moens
 Introductie
 M5 lichtgewicht rem
 Remschoenhouders
 Crankstel en trapas
 Voor- en achternaaf
 Velgen
 Lightweight parts dealers
 Contact